گوهر ناب | خشکسالی در قم
شهر قم در گیر و دار جنگ جهانی دوم از قحطی و خشکسالی ناله داشت، زمینها خشک بود، باغات در شرف انهدام قرار داشت، مردم دچار مضیقه و سختی بودند، عوامل مادی از حل مشکل به عجز نشسته بودند، تنها راهی که برای نزول باران وجود داشت، یکی از دستورهای مهم اسلامی بود و آن هم نماز باران.
کمتر کسی به خود جرأت میداد که به این مهم اقدام کند، کسی را میخواست که قلبش به نور یقین منور و جانش در اتصال با عالم ملکوت باشد.
آن کس که به خویش با کمال اطمینان جرأت قدم نهادن در این میدان را داد، مرجع بزرگ آن زمان مرحوم آیت اللّه العظمی حاج سیدمحمدتقی خوانساری بود، مردی که بارها برای دفع استعمارگران، به میدان جهاد رفته بود و برای احقاق حق مسلمانان پافشاری داشت.
جمعیت زیادی با چشم گریان و دلی بریان و سر و پای برهنه به رهبری و پیشوایی آن مرد الهی به سوی خاک فرج قم حرکت کردند.
زمانی است که متفقین در شهر قم قوا دارند و از نزدیک ناظر اوضاعند؛ ارتش کفر تصور دیگر داشت و حزب حق مقصدی دیگر؛ قوای کفر پس از خبر شدن از حقیقت حال، سخت در تعجب شد، مگر ممکن است جمعیتی به سرپرستی یک مردی عالم با انجام عملیاتی چند از آسمان باران به زمین بیاورد؟!
پس از انجام مراسم باران در سه روز، اشک آسمان بر زمین هم چون سیل باریدن گرفت، به عنوان خبری مهم در همه جا پخش شد، بر سنگ مزار او در مسجد بالای سر حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها این واقعه را ثبت کردهاند، تا همه بدانند که نماز این دستور مهم الهی قدرت حل بسیاری از مشکلات را دارد، چه اگر نداشت خدای متعال در آیه 45 سورهی بقره امر نمیفرمود:
«وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ».
از صبر و نماز یاری بخواهید.